به گزارش آخرین نیوز، دقایقی پیش زمینلرزهای نسبتا شدید زاهدان و منطقه جنوب سیستان و بلوچستان را لرزاند.
شدت این زمین لرزه به حدی بود که مردم از خانههای خود خارج شده و به کوچه و خیابان ریختند.
هنوز از خسارتهای احتمالی این زمین لرزه گزارشی در دست نیست.
موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران قدرت این زمین لرزه را 7.5 ریشتر اعلام کرده است.
این زلزله در عمق 18 کیلیومتری روی داده است.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اعزام گروه های ارزیاب این جمعیت به مناطق زلزله زده شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
***
زلزله 7.8 ریشتر شد!
سازمان زمین شناسی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد: زلزلهای به بزرگی 7.8 ریشتر استان سیستان و بلوچستان را لرزاند.
مرکز این زلزله در 86 کیلومتری از شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان بوده است.
ساختمان های بلند دهلی نو، پایتخت هند، بر اثر این زمین لرزه تحت تاثیر قرار گرفتند و لرزش در سراسر خلیج فارس و منطقه گسترده تر از خاومیانه نیز احساس شده است.
***
این زمین لرزه در شهرستانهای زاهدان - خاش - سیب و سوران - کنارک - زابل و زهک هم احساس شد.
زلزله استان سیستان و بلوچستان، شیراز و هرمزگان نیز احساس شد.
این زمین لرزه در شهرستانهای میناب - رودان - بستک - قشم - بندرعباس - سیریک احساس شد.
گفته می شود، این زمین لرزه در منطقه خلیج فارس و دهلی نو نیز احساس شده است.
محمد تقی طالبیان افزود: این گروه ها همراه یک تیم ارزیاب با 9 دستگاه آمبولانس به این منطقه اعزام شده اند و دو دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز به این منطقه فرستاده می شود .
وی گفت: ارتباطات تلفنی در منطقه زلزله زده سراوان قطع شده است و استان های همجوار ازجمله بندرعباس ، بوشهر و شیراز برای کمک رسانی به مصدومان این حادثه اعلام آمادگی کرده اند.
اورژانس کشور تلفات را کم پیشبینی کرد/سراوان آسیب ندید
معاون اورژانس کشور گفت: تیمهای عملیاتی و نیروهای امدادی برای کمک به زلزله زدگان سیستان و بلوچستان اعزام شدهاند.هنوز برآورد دقیقی از میزان مصدومان و تلفات نداریم اما با توجه به تراکم پایین جمعیت پیش بینی می کنیم تعداد تلفات و مصدومان زیاد نباشند.
محمدسرور در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: زلزله 7.5 ریشتری سیستان و بلوچستان در حالی رخ داد که رئیس مرکز عملیات بحران اورژانس سیستان و بلوچستان در سراوان حضور داشت و طبق گزارش وی منطقه سراوان آسیب جدی ندیده است و علت آن این است که از کانون زلزله حدود 150 کیلومتر فاصله دارد.
وی افزود: با توجه به پایین بودن تراکم جمعیت منطقه زلزله زده پیش بینی و امیدواری ما این است که تعداد تلفات و مصدومان این حادثه زیاد نباشد اما نیروهای ارزیابی و عملیاتی اورژانس هم اکنون در منطقه و در حال اعزام هستند و به زودی اخبار دقیق تر اعلام می شود.
***حاتم نارویی، استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تا این لحظه خساراتی از زمین لرزه سراوان گزارش نشده است که به محض اطلاع میزان خسارتها اعلام خواهد شد.
***وقوع بزرگترین زمین لرزه 40 سال اخیر در کشور
رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی کشور گفت: زمین لرزه سراوان بزرگترین زلزله کشور در 40 سال گذشته بوده است.
به گزارش مهر، زارع افزود: در سال 76 زلزله ای با قدرت بیش از 7 ریشتر در شهرستان قائن رخ داده بود و می توان گفت که زمین لرزه سراوان بزرگترین زلزله ای است که پس از دهه 50 در کشور رخ داده است.
به گفته رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی کشور، این زلزله در عمق 15 کیلومتری زمین رخ داده است که با توجه به وجود روستاهایی که در آن منطقه وجود دارد ممکن است تلفاتی را داشته باشد.
زارع افزود: این گسل با گسل برازجان مرتبط نیست و هیچ ارتباطی بین آنها وجود ندارد.
***
زلزله در کرمان هم احساس شد/ کرمان در آماده باش
فرماندار کرمان با اشاره به اینکه زمین لرزه سراوان سیستان و بلوچستان در کرمان نیز احساس شد گفت: در حال حاضر کرمان در حالت آماده باش است.
بهنام سعیدی در گفتگو با مهر با اشاره به زمین لرزه 7.5 ریشتری سراوان اظهار داشت: این زمین لرزه گرچه در کرمان احساس شد اما خسارتی نداشت.
وی ادامه داد: در حال حاضر وضعیت آماده باش در کرمان اعلام شده است.
سعیدی تصریح کرد: در حال تشکیل ستاد حوادث در کرمان هستیم و به زودی نیروهایی به مناطق زلزله زده سیستان و بلوستان اعزام اخوهند شد.
***وضعیت در کانون زلزله عادی است / تنها 3 نفر مجروح شدهاند
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی سیستان و بلوچستان گفت: بنده اکنون در کانون زلزله هستم و شرایط نیز عادی است.
فریبرز راشدی رئیس مرکز فوریتهای پزشکی سیستان و بلوچستان که در مرکز بهداشتی و درمانی گشت(کانون زلزله) مستقر است در گفتو گو با فارس گفت: تا اکنون تنها سه مجروح سرپایی داشتیم و مشکل خاصی وجود ندارد.
وی افزود:با این حال 4 دستگاه آمبولانس در مرکز مستقر شده است.
سراوان و خاش خسارت زیادی ندیده است/ارتباطات قطع شد
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مرکز اصلی زلزله در بیابانهای سیستان و بلوچستان بوده است و اعلام کرده است سراوان و خاش خسارت زیادی ندیده است.
مرتضی اکبرپور در گفتوگو با فارس درباره زلزله 7.5 ریشتری در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: مرکز اصلی زلزله در بیابانهای سیستان و بلوچستان بوده است و اعلام کرده است سراوان و خاش خسارت زیادی ندیده است.
وی ادامه داد: به دلیل قطع ارتباطات ارتباطات مخابراتی اطلاعات دقیقی از مکانهای زلزله زده نداریم ولی استانهای معین، سیستان و بلوچستان نیز برای امداد رسانی در آماده باش کامل به سر میبرند و نیروهای هلالاحمر نیز به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند.
***
شدت زمین لرزه 7.5 ریشتری سراوان به حدی بود که نهبندان که مرز مشترک با سیستان و بلوچستان دارد به شدت لرزید.
***
معاون اورژانس کشور گفت: شهرهای سراوان و زابل مصدومی نداشتند اما در مورد روستاهای اطراف نیروهای اورژانس در حال تکمیل اطلاعات هستند.
محمد سرور در گفت و گو با فارس، افزود: هنوز هیچ آماری از کشتهها و مجروحان زلزله 7.5 ریشتری سیستان و بلوچستان قابل تأیید نیست اما اطلاعات اورژانس کشور حاکی از این است که نسبت به شدت بالای زلزله میزان تلفات بسیار کم است.
تخریب 1000 ساختمان در روستای مشیخل پاکستان در مرز ایران بر اثر زلزله
بازتاب رسانههای خارجی از زلزله 7.8 ریشتری در سیستان و بلوچستان/دوبی برج خلیفه را تخلیه کرد
شبکه تلویزیونی پرس تی وی تاکنون مرگ دست کم 40 نفر را تایید کرده است.
یک شرکت روس که نیروگاه بوشهر را ساخته است در این باره گفت:این زلزله به نیروگاه آسیبی وارد نکرده است.
محمد وزیر، خبرنگار بی بی سی فارسی در پاکستان نیز گفت: این زلزله در شهرهای کراچی و کویته نیز احساس شده است.
پرس تی وی گزارش داده است، مقامات در دوبی دستور تخلیه برجهای بلند از جمله برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان به ارتفاع 828 متر را صادر کردهاند.
خبرگزاری های بین المللی اعلام کرد که مردم در دهلی نو، دوبی و ابوظبی بر اثر لرزش زمین وحشتزده شده و به خیابان ها آمدهاند.
خبرگزاری رویترز به نقل یک مقام شرکت روسی اتم استروی اکسپورت، پیمانکار احداث نیروگاه اتمی بوشهر گفته است که زلزله امروز در ایران هیچ خسارتی متوجه این نیروگاه وارد نساخته است.
***
زلزله سراوان آسیبی به استحکامات مرزی وارد نکرده است
در پی وقوع زلزله 7.5 ریشتری در شهرستان مرزی سراوان، نیروهای مرزبانی در مرزها مستقر هستند و آسیبی به تجهیزات آنان وارد نشده است.
مجید رسولزاده، رییس مرکز اطلاعرسانی فرماندهی مرزبانی استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه زلزله آسیبی به تجهیزات و روند انسداد در مرزهای استان سیستان و بلوچستان وارد نکرده است، اظهار کرد: نیروهای مرزبانی در نقاط مرزی مستقر هستند.
وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات دریافتی، وضعیت در مناطق مرزی سراوان به هم ریخته نیست، گفت: بر اساس گزارشهای واصله، تنها تعدادی از خانههای گلی در این منطقه آسیب دیدهاند.
براساس اعلام پژوهشکده بینالمللی زلزلهشناسی شدت این زمین لرزه یک ریشتر بیشتر از زلزله بم بوده و طی 40 سال اخیر بیسابقه بوده است.
زمینلرزه سراوان علاوه بر بندرعباس و شیراز در شهرهای کراچی و بلوچستان پاکستان و همچنین در برخی کشورهای حوزه خلیج فارس نیز احساس شده است.
***
کانون زلزله در شهرها نبوده است/آماده باش بسیج و نیروهای امدادی
سردار مرتضوی فرمانده سپاه استان سیستان و بلوچستان اخبار منتشره در خصوص میزان تلفات انسانی در اثر زلزله استان سیستان را تکذیب کرد و گفت : هنوز آمار دقیقی از این تلفات به دست نیامده و آنچه در برخی سایتها منتشر شده صحت ندارد.
وی در گفت و گو با پایگاه خبری دانا با بیان مطلب فوق افزود: زلزله در کانون شهرها رخ نداده است ولی بسیج و نیروهای امدادی برای امداد رسانی در آمادگی کامل به سر می برند.
سردار مرتضوی تصریح کرد: سیستم های مخابراتی و برق رسانی آسیب چندانی ندیده اند و به خصوص در شهرهای بزرگ مثل سراوان شرایط نامناسب نیست و تنها به دلیل زلزله برخی خودروها دچار تصادف شده اند که کار امداد رسانی به آنها ادامه دارد.
فرمانده سپاه سیستان ادامه داد: در شهرها و روستاهای نزدیک مرز زلزله با شدت بیشتری احساس شده است و نیروهای امدادی برای برآورد خسارت به این مناطق اعزام شده اند.
***
میزان تلفات احتمالی زلزله مشخص نیست
سرپرست مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه میزان تلفات احتمالی زمین لرزه امروز سراوان هنوز مشخص نیست، گفت: تیمهای ارزیاب در حال بررسی مناطق روستایی هستند.
***تصویر ماهوارهای مرکز زلزله 7/5 سراوان
در حالی که از میزان تلفات در ایران ، خبر دقیقی در دست نیست و سرپرست مدیریت بحران استان و سیستان و بلوچستان از زخمی شدن تنها دو نفر تا کنون خبر داده ، بی بی سی اعلام کرد 5 پاکستانی در منطقه مرزی پاکستان با ایران ، کشته شدند.
***
هشدار کارشناسان
باتوجه به وجود گسل سراوان در منطقه و سوابق زمین شناسی آن ، کارشناسان هشدار می دهند که ممکن است تا مدت مدیدی پس لرزه هایی حتی به بزرگی 6.8 ریشتر در منطقه رخ دهد که بسیار خطرناک است.
***
حدود 20 روستای سروان و خاش آسیب دیدند
به نطر میرسد روستاهای بین خاش و سراوان که بیش از 20 روستا هستند، آسیب جدی دیده باشند اما هنوز آماری از میزان تلفات و مصدومان این مناطق نیست به خصوص اینکه هم اکنون تمام خطوط تلفنی در این مناطق قطع است.
بر اثر زلزله امروز ، در آسام هند ، زمین دچار رانش شد و یک کودک جان خود را از دست داد.
***
آمار متناقض جانباختگان از 3 تا 40 نفر
باشگاه خبرنگاران: منابع محلی تعداد جان باختگان را تا کنون 40 نفر اعلام کرده است.
خالقی فرماندار سروان در خصوص این زمین لرزه گفت: کانون زلزله در 25 کیلومتری شهر تابع سراوان و 65 کیلومتری مرکز سراوان بوده است
بر اساس بررسی های انجام شده تلفات انسانی در حد مجروحیت 27 نفر داریم.
وی افزود: همچنین فرودگاه های سروان در حد 10 تا 15 درصد تخریب شده است.
منطقه ی زلزله زده سیستان بلوچستان دارای 1700 روستا با جمعیت 145 هزار و 170 نفر می باشد
میرمراد زهی نماینده ی مردم سروان در مجلس شورای اسلامی در خصوص زلزله گفت: براساس آماری که از فرمانداران شوراها و بخش های سروان گرفتیم متاسفانه شدت به قدری بود که مردم از خانه ها بیرون آمده اند.
وی افزود: این زلزله در عمق 95 کیلومتری این شهر رخ داد که آمار تلفات تا کنون 40 نفر اعلام شده است.
وی عنوان کرد: از طریق وزارت بهداشت هلال احمر و استانداری اکیپ ها و امداد و نجات ها برای کمک اعلام آمادگی کرده اند.
میر مراد زهی افزود: این شهر دارای بافت های قدیمی است؛ همچنین دارای 1700 روستا با جمعیت 145 هزار و 170 نفر می باشد و همچنین تعداد 94 هزار و 982 نفر جمعیت شهری است.از این رو اکیپ ها باید سریعا با امکانات زیاد به این مناطق رجوع کنند.
***
27 مجروح تا این لحظه
سردار مرتضوی فرمانده سپاه استان سیستان و بلوچستان، آخرین تعداد تلفات انسانی در زلزله استان سیستان را 27 مجروح اعلام کرد.زلزله در سراوان پس لرزه نداشته است
معاون امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون هیچ پس لرزه ای در پی زلزله هفت و نیم ریشتری عصر امروز در سراوان رخ نداده است.
?محمود میری در گفت و گو با ایرنا افزود: گروههای امدادی ار مرکز استان برای بررسی دقیق وضعیت به منطقه زلزله زده اعزام شده اند.
و در ادامه گفت: دو روستای ?مک سوخته و لولک دان? شهرستان سراوان در مرکز محدوده وقوع این زلزله قرار دارند اما هنوز گزارش رسمی از خسارات احتمالی در این روستاها دریافت نکرده ایم.
جانشین رییس ستاد حوادث سیستان و بلوچستان افزود: نیازمندیهای امدادی و پشتیبانی تاکنون به منطقه زلزله زده ارسال شده است.
***
درخواست لاریجانی ازدستگاههای مسئول درباره زلزله سراوان
لاریجانی در صحن علنی مجلس با بیان اینکه با خبر شدیم زلزله ای با شدت بالا این منطقه و مناطق اطراف را لرزانده است، گفت: امیدواریم این زلزله خسارت زیادی به دنبال نداشته باشد و به خیر بگذرد اما باید دستگاه های ذی ربط در این زمینه فعال باشند و کمیسیون عمران نیز فعالیت خود را در این باره با جدیت آغاز کند.
***
آسمان مناطق زلزلهزده استان سیستان و بلوچستان نیمه ابری میشود
مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی درباره پیشبینی وضعیت هوای مناطق زلزله زده استان سیستان و بلوچستان طی چند روز آینده گفت: آسمان این استان طی فردا و پسفردا نیمه ابری همراه با وزش باد خواهد شد.
***
خسارتهای اندک زمین لرزه سراوان
فرماندار سراوان با اشاره به ارزیابی های صورت گرفته در سراوان گفت: گزارش قابل توجهی از بروز خسارتهای زمین لرزه در منطقه زلزله زده گزارش نشده است.
محمد شریف خالقی در گفتگو با خبرنگار مهر در زاهدان اظهارداشت: زمین لرزه 7.5 ریشتری در سراوان و روستاهای اطراف موجب بروز خسارات اندکی در منطقه شده است و در مرکز زمین لرزه که منطقه گشت نیز بوده است خسارت قابل توجهی گزارش نشده است.
مرتضی مرادیپور ، معاون عملیات سازمان امداد و نجات هلالاحمر گفت: به دلیل اینکه زلزله در عمق 95 کیلومتری زمین رخ داده خسارت چندانی در پی نداشته است.
***
تایید فوت 40 نفر بر اثر زلزله
میر مرادزهی نماینده مردم سراوان از تایید فوت 40 نفر در زلزله سراوان خبر داد.
وی به خبرآنلاین گفت: استانداری به من گفت که تا کنون 40 نفر جانشان را از دست دادند اما از تعداد مصدومان آمار دقیقی ندارم.برق این مناطق هم قطع شده است.در شهرستان سراوان هم شدت زلزله زیاد بوده اما چون در طول روز زلزله رخ داده، مردم از خانههایشان بیرون آمدند.
***
مصدومان زلزله تاکنون فقط 4 نفر/مورد فوتی هنوز گزارش نشده
قائم مقام وزیر بهداشت در زاهدان گفت: تعداد مصدومان زلزله سیستان و بلوچستان تاکنون فقط 4 نفر است و هیچ موردی از کشته تاکنون گزارش نشده است.
شکیبا در گفت و گو با فارس، افزود: خوشبختانه بر اساس اطلاعاتی که تاکنون بعد از گذشت حدود دو ساعت از وقوع زلزله 7.5 ریشتری گذشته تعداد مصدومان پایین است و فقط تاکنون 4 مصدوم در منطقه گشت داشته است و در شهرهای سراوان و خاش هیچ مورد مصدومی گزارش نشده است.
وی گفت: هیچ موردی از فوتی نیز تاکنون به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گزارش نشده است اما احتمالاً در روستاهای مناطق زلزله تعدادی مصدوم شده باشند. هنوز مأموران در منطقه هستند ولی گزارش ارائه نشده است.
وی علت کندی اطلاع رسانی و اعلام آمار را قطع شبکه مخابراتی منطقه زلزله زده اعلام کرد.